~ read.

hunlib4j

Elkezdtem készíteni egy Magyarország specifikus JAVA könyvtárat, hunlib4j néven, mivel ehhez hasonlót még nem találtam készen.

Az a tervem, hogy olyan eljárások találhatóak majd meg benne, amiknek hasznát lehet venni egy összetettebb fejlesztés keretében. Egyelőre egy darab ilyen fő funkció van benne, mégpedig a névdaraboló.

Jövőbeni tervek között szerepel például a személyi azonosító jel (személyi szám) vizsgálat megvalósítása, az adóazonosító jel és az adószám vizsgálata illetve a TAJ szám vizsgálata. De ez mind csak alap, gondolatindító fejlesztés.

Egy ilyen könyvtárnak bár lenne piaci értéke, mégis talán fölösleges minden egyes helyen/cégnél külön-külön lefejleszteni, testre szabni, tesztelni ezt. Úgy vélem, ilyen esetben a nyílt forráskód használata kifizetődőbb, mint a titkolódzás. Lényegében szabadon elérhető algoritmusok lennének lefejlesztve és letesztelve így.

A könyvtár MIT licencet használ, azaz bárki felhasználhatja, módosíthatja, továbbadhatja, de semmilyen garancia nincsen arra, hogy jól működik. Természetesen próbálom úgy készíteni, hogy jó legyen. A könyvtár elérhető a Githubon: https://github.com/karsany/hunlib4j. A leendő fejlesztéseket felvettem a Github Issue-k közé.

Szívesen veszem a fejlesztési javaslatokat, hibajelzéseket és a konkrét közreműködéseket is.

comments powered by Disqus